Princ Vilijam: Ne mogu više da podržavam Harija

0
450

Cijeli život sam podržavao brata, ali više ne mogu, rekao je princ Vilijam u prvoj izjavi nakon što su princ Hari i njegova supruga Megan odlučili da se odreknu svih kraljevskih dužnosti i time zaprepastili britanski dvor.

Vojvoda od Kembridža je rekao da je tužan zbog odluke princa Harija da se odvoji od kraljevske porodice i što kraljevska porodica “više nije tim”, navodi “Sandej tajms”.

“Cijeli život sam podržavao brata i štitio sam ga, ali više ne mogu. Mi smo sada dva odvojena svijeta. Tužan sam zbog toga. I sve što možemo da uradimo, sve što ja mogu da uradim, to je da ih podržimo i da se nadamo će doći dan kada ćemo ponovo misliti isto. Želim da svi budemo u jednom timu”, rekao je Vilijam jednom prijatelju, prenosi Blic.

Britanska kraljevska porodica sastaće se sutra da bi razmotrila dalju budućnost vojvode i vojvotkinje od Saseksa, nakon što je par objavio da će se povući sa dužnosti “viših” članova kraljevske porodice i postati finansijski nezavisan, piše britanski list

Sastanku na imanju Sandringem će prisustvovati kraljica Elizabeta II, princ Čarls, princ Vilijam i princ Hari.

Očekuje se da se i Megan, vojvotkinja od Saseksa, ukljući preko video linka iz Kanade, gdje se trenutno nalazi.

Ovo će biti prvi put da se viši članovi kraljevske porodice sastanu nakon što su Hari i Megan javno objavili svoju želju – uprkos protivljenju kraljice – da se povuku sa svojih kraljevskih dužnosti i da vrijeme provede između Britanije i Sjeverne Amerike.

“Sandej tajms” prenosi taksativno i “dnevni red” sastanka i pitanja koja će biti otvorena: koje će zvanične dužnosti obavljati Hari i Megan u Britaniji i inostranstvu u ime kraljevske porodice i vlade, kakve titule će imati, koliko će novca dobiti od kraljice i princa od Velsa nakon što proglase “finansijsku nezavisnost”, kao i kakve komercijalne poslove par može da radi.

Pred sastanak na najvišem nivou u kraljevskoj porodici, poznavaoci prilika navode da odluke o ulogama Harija i Megan, nakon što odlučili da se odreknu dužnosti, moraju “pažljivo i promišljeno” da budu donjete, a da će naredni koraci biti donjeti nakon sastanka u ponedjeljak. Britanski list piše i da je želja kraljice Elizabete II da se cijela situacija razriješi “na miru, u narednih nekoliko dana, a ne nedjelja”.

Očekuje se da kompletan plan bude dogovoren i objavljen naredne nedjelje.

PODIJELI