Prnjavor- Obilježen Dan borca 4. juli

0
327
Na spomen obilježju kod “Pet lampi” i Spomen kompleksu u gradskom parku u Prnjavoru, delegacije SUBNOR-a i predstavnici boračke i opštinske vlasti položili su danas vijence u znak sjećanja na Dan borca, 04. juli. Vijenci su položeni i na spomenik borcima posljednjeg rata.

Tog 4. jula 1941. godine, prije tačno 81. godinu upućen je Proglas sa pozivom na opšti ustanak i otpor protiv nacističkog okupatora.

Predsjednik SUBNOR-a Prnjavor, Rade Radonjić,rekao je da je počast borcima iz Drugog Svjetskog rata odata juče i na Mrakovici, te da članovi ove organizacije svake godine nastoje da obilježe značajne datume, kao što je i Dan borca-

“Na žalost, ove godine ne moženo biti zadovoljni odzivom prisutnih, ali vjerujem da će u narednom periodu obilježavanju ovih veoma važnih datuma prisustvovati veći broj građana” kazao je Radonjić.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, istakao je da se Dan borca obilježava već 81. godinu u organizaciji SUBNORA-a, napomenuvši da je opština Prnjavor u Drugom Svjetskom ratu izgubila 700 sugrađana, a u Narodno-oslobodilačkoj borbi učestvovalo je preko 4.500 boraca.

“Opština Prnjavor u Drugom svjetskom ratu iznjedrila je i četiri narodna heroja – Radu Vranješević, Stanka Vukašinovića, Novaka Pivaševića i Vida NJežića, kao i 22 nosioca Narodne spomenice. Činjenica je da SUBNOR godinama njeguje ovaj, kao i sve druge važne datume, a u tome će uvijek imati i podršku naše opštine” rekao je Tomaš.

U opštini Prnjavor 10. jula biće obilježen i Dan oslobođenja Prnjavora u Drugom svjetskom ratu. (Marijan Popadić) Radio Prnjavor

 

 

 

PODIJELI