Rjabkov: Opasan koncept “ograničenog nuklearnog rata”

0
347

Koncept “ograničenog nuklearnog rata” o kome govori Vašington u posljednje vrijeme predstavlja opasnu praksu koja gura mnoge zemlje da jačaju nuklearni arsenal, izjavio je zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

“Smatramo da spekulacije da nuklearni rat može da bude ograničen predstavljaju opasnu praksu koja destabilizuje međunarodnu situaciju i gura mnoge zemlje u pravcu jačanja nuklearnog potencijala”, rekao je Rjabkov.

On je dodao da SAD pokušavaju da nametnu koncepte da se nuklearni rat može dobiti, te da je upravo to razlog zašto su Amerikanci odbacili nacrt zajedničkog saopštenja u jesen 2018. godine sa Rusijom radi sprečavanja nuklearnog rata i jačanja strateške stabilnosti.

Rjabkov je rekao da SAD, optužujući Rusiju da planira ograničeni nuklearni napad, ostaju pri svojoj taktici optuživanja drugih za svoje vlastite postupke.

“To je algoritam naših američkih kolega, jedan obrazac ponašanja – optužiti druge za ono što sami planiramo i želimo da uradimo”, naveo je Rjabkov, prenio je TASS.

srna

PODIJELI