Rusi istisnuli nacionalne bataljone iz predgrađa Kijeva

0
217
A Ukrainian serviceman walks on the outskirts of Kyiv, Ukraine, Sunday, March 20, 2022. Russian forces pushed deeper into Ukraine's besieged and battered port city of Mariupol on Saturday, where heavy fighting shut down a major steel plant and local authorities pleaded for more Western help. (AP Photo/Vadim Ghirda)

Jedinice vazdušno-desantnih snaga Rusije istisnule su iz predgrađa Kijeva nacionalne bataljone koji se povlače, saopštilo je ministarstvo odbrane Rusije.

U saopštenju se ističe da nacionalni bataljoni ostavljaju oklopnu tehniku, veliku količinu malokalibarskog i protivtenkovskog oružja i municije “u dobrom stanju”.

Kako navodi Tass, Ministarstvo je objavilo video snimak na kojem je prikazano oružje i vojna oprema koje su ruske snage zaplenile u Kijevskoj oblasti.

U saopštenju se dodaje da će zaplijenjeno oružje i oprema biti prebačeni oružanim snagama samoproglašenih Luganske i Donjecke Narodne Republike.

S druge strane, britanska vojna obavještajna služba objavila je danas da su ruske snage koje napreduju ka Kijevu sa sjeveroistoka zaustavljene.

PODIJELI