Rusi slave: Oslobođena skoro cijela teritorija Luganska

0
223

Četrnaesti je dan vojne operacije Rusije u Ukrajini. Za danas je Rusija najavila zatišje i rekla da je spremna da obezbjedi humanitarne koridore iz pojedinih ukrajinskih gradova, uključujući Kijev, saopštio je sinoć Međuresorni koordinacioni štab Rusije za humanitarno reagovanje u Ukrajini. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je tokom jučerašnjeg video obraćanja britanskim poslanicima da bi rat u Ukrajini mogao da se uporedi sa naporima koji su britanski vojnici imali u Drugom svjetskom ratu.

Od 8. marta uveče oslobođena je skoro cijela teritorija Luganske Narodne Republike, saopšteno je na Telegram kanalu Ministarstva spoljnih poslova Luganska.

“Skoro cijela teritorija Luganske Narodne Republike je oslobođena. Naselja LNR sjeverno-sjeveroistočno od linije Svatovo-Starobelsk-Novoajdar-Širokoe oslobodile su Oružane snage Ruske Federacije”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako se navodi, narodna milicija je oslobodila 80 naselja Luganska i Donjecka. Tokom 8. marta oslobođeno je sedam naselja. Ranije tokom dana četiri civila su povrijeđena u posljedicama granatiranja od strane Oružanih snaga Ukrajine na teritorijama koje su ranije oslobodile snage Donjecke Narodne Republike.

PODIJELI