SAD: Od virusa korona preminulo 45 hiljada ljudi

0
242

U Americi je broj preminulih od virusa korona dostigao 45.000 jer je, prema posljednjim podacima, u jednom danu, preminulo više od 2.750 ljudi.

U Americi je najveći broj zaraženih virusom na svijetu sa više od 810.000 što je skoro četvorostruko više od Španije, koja je druga po broju zaraženih.

Prema statistici agencije Rojters, broj preminulih u SAD juče je porastao za više od 2.750, što je nešto niže od rekordnih 2.806 registrovanih 15. aprila.

Širom svijeta oboljelo je 2,5 miliona ljudi.

Јuče su države Nju Džerzi, Pensilvanija i Mičigen prijavile najveći broj preminulih u jednom danu. U Njujorku, koji je epicentar pandemije u SAD, prijavljen je 481 novi smrtni slučaj.

Pojedine američke države, uključujući Džordžiju i Јužnu Karolinu ublažile su blokade uvedene tokom pandemije nakon protesta u Mičigenu, Pensilvaniji i Kaliforniji.

Prema anketi agencija Rojters i Ipsos, većina Amerikanaca izrazilo je uvjerenje da mjere treba da ostanu na snazi dok zvaničnici zdravstvenih službi ne utvrde da je bezbjedno ukidanje, uprkos šteti koju trbi privreda SAD.

/Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here