“SISTEM JE POD OPSADOM” Tramp o rezultatima izbora u SAD

0
275

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp obratio se građanima u video poruci u kojoj je ponovio svoje tvrdnje o prevarama birača na izborima u novembru, kada je izgubio od demokratskog kandidata Džoa Bajdena.

Ovo je možda najvažniji govor koji sam održao – rekao je Tramp na početku obraćanja dugog 46-minuta, na koje su Fejsbuk i Tviter stavili obaviještenje da sadrži neutemeljene tvrdnje o izbornoj prevari.

Rekao je da je smiješno koliko je trajala saga o izbornim rezultatima i da je njegova dužnost kao predsjednika Amerike da odbrani izborni sistem koji je “pod koordisanim napadima i opsadom”, prenosi Gardijan.

– Mi smo upozoreni da ne treba da prihvatimo prve rezultate izbora i da će biti potrebne nedjelje dok se pravi rezultati ne objave – kazao je Tramp.

Tramp je takođe rekao da je Bajdenu rečeno da se ne „miješa“ u izbore i da stoji po strani.

– Ne trebate nam, odlučeno je. Ovi izbori su gotovi – rekao je Tramp sugerišući da se rezultat predsjedničke trke znao i prije.

Predsjednik je dodao da se ne radi samo o poštovanju glasova 74 miliona Amerikanaca koji su glasali za njega.

– Radi se o tome da Amerikanci mogu imati poverenja u ove izbore. I na svim budućim izborima – poručio je Tramp.

Prema rezultatima izbora, Bajden je dobio rekordnih 81 milion glasova u poređenju sa 74 miliona za Trampa. Demokrata je takođe osvojio 306 elektorskih glasova prema 232 za Trampa.

/Tanjug/Srpskainfo/

PODIJELI