Skandal uoči G20: U pratnji brazilskog predsjednika pronađeno 39 kilograma kokaina

0
288

Brazilski oficir vazduhoplovstva koji putuje u pratnji predsjednika te zemlje Žaira Bolsonara na samit G20 u japanski grad Osaku, uhapšen je u utorak nakon što je uhvaćen sa 39 kilograma kokaina.

Oficir je uhapšen u španskom gradu Sevilji kada je avion koji putuje u pratnji predsjednika sletio u taj grad u skladu sa planom puta. Španske vlasti pronašle su 37 paketa kokaina u njegovom ličnom prtljagu.

– Ministarstvo odbrane obavještava javnost da je u utorak 25. juna oficir vazduhoplovstva osumnjičen za prevoz opojnih supstanci zadržan na aerodromu “Sevilja“ u Španiji. Istražujemo činjenice i pokrećemo vojnu istragu o ovom slučaju – navodi se u saopštenju.

Oficir je identifikovan kao 38-godišnji vodnik Manoel Silva Rodrigez, navodi Si-En-En.

Predsjednik Brazila Žair Bolsonaro reagovao na hapšenje kasno u utorak preko Tvitera. On je tražio od Ministarstva odbrane da sarađuje sa španskim vlastima i da, ukoliko se ne dokaže suprotno, oficiru “bude suđeno i da bude osuđen po zakonu”.

Potpredsjednik Brazila Hamilton Mourao rekao je novinarima u Braziliji u da je oficir bio “kvalifikovana mula”.

– Očigledno je da, s obzirom na količinu droge koja je pronađena, da je nije kupio iza ugla i ponio sa sobom – rekao je novinarima Mourao.

Silva se trenutno nalazi u Španiji u pritvoru bez prava na kauciju. Brazilski mediji pišu da je do sada 29 puta putovao sa predsjednikom.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here