Srbin izrešetan u Johanezburgu

0
283

Ilija Martinović (71) iz Beograda, koji godinama živi u Johanzeburgu u Južnoafričkoj Republici, teško je ranjen u pucnjavi koja se dogodila u petak u tom gradu.

Tražili crnu torbu

Prema nezvaničnim informacijama, Martinović je teško ranjen u petak u svom auto-servisu. Dvojica naoružanih napadača upala su u Martinovićevu limarsku radnju, vezala njegovog zeta i zapucala.

“Spekuliše se da su od Srbina tražili da im preda crnu torbu. Moguće je da je pokušao da im se suprotstavi i tada su ispalili nekoliko hitaca u njega, pa pobjegli”, otkriva sagovornik.

Ilija Martinović, kako kaže, već duže od 20 godina živi u Johanezburgu i po profesiji je auto-limar.

“Izuzetan čovjek koji se ne bavi kriminalom, već pošteno radi i dobro zarađuje. Iako se ne bavi poslovima s druge strane zakona, poznaje gotovo sve naše ljude koji žive tamo. Pomagao im je. U vrijeme kada je ubijen Darko Kulić, Martinović je bio s njim i njegovom ženom u autu i imao je sreće da preživi napad”, dodaje sagovornik.

Južnoafrički mediji izvjestili su da je muškarac star 71 godinu ranjen tokom oružane pljačke u njegovom lokalu, ali pucnjavu nisu doveli u vezu sa srpskim podzemljem u toj državi.

“U petak oko 13 sati dva naoružana muškarca ušla su u poslovne prostorije, tražila novac i pucala u vlasnika preduzeća”, naveli su mediji iz Johanezburga.

Kulić je, podsjetimo, ubijen sredinom jula 2018. u predgrađu Johanezburga Strijdom parku, u istom dijelu grada u kom je ranjen Martinović. Kako su tada prenijeli mediji, napadači su presreli BMW X5, u kom je Kulić bio sa suprugom i prijateljem, za kog sagovornik Kurira tvrdi da je upravo Martinović, i ispalili 30 hitaca iz automatskog oružja.

Bio blizak sa zemljacima

Kulićeva supruga bila je teško ranjena, a navodno istražitelji ne isključuju mogućnost da je Martinović upucan jer je video ubice koje su mu likvidirale prijatelja.

“U istom delu grada, 25. aprila 2018, ubijen je Milan Đuričić Miki, za kojim je Srbija bila raspisala potjernicu”, objašnjava izvor.

(Kurir)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here