Srušio se avion u kojem je bio osnivač najvećeg lanca niskotarifnih teretana u Evropi

0
89

SAN HOSE – Njemački privrednik i milioner Rajner Šaler (53) i njegova porodica bili su u avionu koji se srušio u Karipsko more blizu Kostarike.

Izvor u kostarikanskom ministarstvu javne bezbjednosti potvrdio je za AFP da su Šaler i pet osoba na popisu putnika aviona.

Šaler je osnivač i predsjednik njemačke firme RSG-Group koja upravlja teretanama McFit.

Lanac niskotarifnih teretana McFit, najveći je u Evropi i to 165 dvorana u Njemačkoj i više od 250 u drugim evropskim državama.

Njemački dnevnik Bild piše da je putovao sa životnom partnericom, s njihovo dvoje djece i s još jednim muškarcem.

Tijela odrasle osobe i maloljetnika koja još nisu identifikovana pronađena su u subotu u moru. Pronađeni su i neki predmeti, među njima putne torbe te dio trupa aviona. Prevezeni su u Limon, u istoimenoj pokrajini.

Iz te luke, oko 160 kilomatera udaljene od glavnog grada San Hosea, isplovila su u nedjelju ujutro dva broda obalne straže kako bi nastavila potragu. Avion na privatnom letu poletio je iz Meksika i izgubio vezu s kontrolnim tornjem u Kostariki oko 18 časova u petak blizu Limona, gdje je trebao sletjeti.

Ime Rajnera Šalera se spominjalo u vijestima o nesreći na festivalu elektronske muzike Love Paradeu 2010. u kojoj je poginula 21 osoba, a 500 je povrijeđene u stampedu u betonskom putnom tunelu, gdje se održavao događaj.

Šaler je preuzeo “moralnu odgovornost” za tu nesreću.

PODIJELI