Susret prnjavorskih osnovaca 50 godina nakon mature

0
542

Tridesetak nekadašnjih osnovaca iz Šibovske, kod Prnjavora, organizovalo je u subotu cjelodnevno druženje kojim su obilježili 50 godina od rastanka sa učionicama mjesne škole “Petar Kočić”.

Ponosni što su se okupili poslije pet decenija, bivši učenici su podijelili uspomene koje nose iz đačkog doba, prepričali pokoju anegdotu usađenu u sjećanju i zakazali naredni sastanak.

– Naša škola izgrađena je 1904. godine i najstariji je školski objekat na prnjavorskom području. Istinski smo se obradovali susretu i dobrom odzivu nekadašnjih đaka. Zajednički zaključak nam je da je tih 50 godina brzo protutnjalo, a da uspomene i sjećanja jednih na druge nisu izblijedjeli – rekao je jedan od inicijatora ovog susreta Ljubiša Kalaba.

Svoje nekadašnje đake pozdravili su i njihovi tadašnji nastavnici Mira Milinčić, Vladimir Mihaljčišin i Milenko Milijević, koji nisu krili ponos na učenike koji su 1959. godine ispraćeni na srednjoškolsko obrazovanje.

Uz obnavljanje starih, neprolaznih uspomena, učesnici druženja dogovorili su se da susrete, na koje dolaze kao penzioneri, organizuju svake godine.

B.R. – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here