Sve slabija podrška konzervativcima Angele Merkel

0
219

Podrška konzervativcima njemačkog kancelara Angele Merkel najniža je u proteklih godinu dana, rezultati su posljednjih anketa.

Rezultati anketne agencije Forsa, pokazuju da je podrška Hrišćansko demokratskoj uniji koja na savezne izbore izlazi bez Merkelove i njihovoj sestrinskoj partiji Hrišćansko socijalističkoj uniji pala za četiri odsto na 29 odsto.

To je najniži nivo od početka pandemije virusa korona u Njemačkoj i uslijedio je nakon teških poraza ovih stranaka na izborima održanim tokom vikenda u dvije pokrajine.

Zelenima je podrška porasla za tri odsto na 21 odsto, dok je podrška ostalima ostala nepromijenjena. Podrška Socijaldemokratskoj stranci koja je koalicioni partner sa CDU je nepromijenjena – 16 odsto.

Veliki broj Nijemaca nezadovoljan je zbog sporog programa vakcinacije koji se suočava sa novim problemom zbog suspenzije doza firme Astra Zeneka.

Broj zaraženih je u porastu neposredno nakon što su ublažene određene restriktivne mjere.

Zamjenik lidera stranke Slobodne demokrate Volfgang Kubicki smatra da Merkelova treba da otpusti neke od ministara.

– Preostalo je samo nekoliko mjeseci do izbora i promjena Јensa Špana na mjestu ministra zdravlja pomogla bi u ustanovljavanju novog povjerenja stanovništva u državu – naglasio je Kubicki, koji smatra da bi i ministar finansija Peter Altmajer trebao da ode sa te funkcije.

/SRNA/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here