Švedska: Dijete donijelo granatu u vrtić

0
419

Pripadnici švedskog specijalnog tima zatvorili su jednu predškolsku ustanovu u Kristinajštadu na jugu Švedske, nakon što je dijete donijelo granatu na čas.

Policija je pozvana nakon što je osoblje vrtića otkrilo sumnjivi predmet nakon što su djeca otišla kućama, a na licu mjesta utvrđeno je da se radi o granati, zbog čega je pozvan specijalni tim za razminiranje, prenosi CNN.

Portparol policije rekao je da predmet liči na pušku, ali da je okrugao, kao i da ga je tim demontirao u vrtiću u kontrolisanom okruženju jer je procijenjeno da je “suviše opasno da bi se pomjerao”.

Eksplozivnu napravu dijete je pronašlo na poligonu koje je koristila vojska za vježbe.

“Vojska koristi velike otvorene prostore za vežbe, međutim nekoliko puta godišnje oni su otvoreni za javnost kada nema pucnjave. Ljudima se obično govori da ne diraju ništa od predmeta”, rekao je portparol.

Za sada nije utvrđeno koje dijete je donijelo predmet u vrtić, a portparol je dodao da se radi o djeci mlađoj od sedam godina, kao i da je slučaj zatvoren.

Ipak, jedan policijski zvaničnik Tomas Soderberg, kaže da bi to moglo da se promijeni, jer se radi o veoma opasnoj situaciji.

“Da je naprava eksplodirala dok su se djeca tu igrala, moglo je da se katastrofalno završi”, rekao je on CNN-u.

Kako je rekao, dijete je verovatno mislilo da je predmet zanimljiv, a roditelji nisu znali da imaju granatu u kući.

On je dodao i da to nije jedinstven slučaj, budući da je prije nekoliko godina jedno dijete iz osnovne škole takođe donijelo granatu na čas i stavio je na sto za stoni tenis.

“Kada je naišao nastavnik samo što nije dobio srčani udar”, rekao je Soderberg.

(Tanjug)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here