Tramp o migrantima: Pucajte im u noge, rovove napunite zmijama

0
358
Njujork Tajms je objavio je dijelove knjige u kojoj se navodi da je američki predsjednik Donald Tramp predlagao svojim saradnicima da se protiv ilegalnih migracija iz Meksika u SAD tako što će migrantima pucati u noge, napraviti rovove pune zmija i aligatora, postaviti šiljke na vrh zida ili ga elektrificirati.

U knjizi “Granični ratovi: Trampov napad na imigraciju”, novinara Majkl D.Šira i Džulije Hiršfeld Dejvis, koja će biti objavljena 8. oktobra, navodi se da je Tramp to rekao tokom niza sastanaka sa svojim savetnicima tokom marta, prenose britanski mediji.

– Činite da izgledam kao idiot – vikao je on na saradnike koji se nisu složili sa njegovim idejama.

Među prisutnim saradnicima na tom sastanku bili su tadašnja državna sekretarka za bezbjednost Kirstjen Nilsen i tadašnji savetnik, inače njegov zet, Džared Kušner, koji su napustili sastanak u panici.

Kako se navodi, Tramp je imao i ideju da se granični zid ofarba u crno, kako bi apsorbovao što više toplote, što bi penjačima na zid otežalo prelazak, a razmišljao je i o konstrukciji površine koja bi onemogućila penjanje, kao i zaobljene metalne cilindre, međutim to mu se estetski nije svidjelo.

PODIJELI