Tramp o ruskoj pomoći: Veoma lijep Putinov gest

0
260

Američki predsjednik Donald Tramp zahvalio je Rusiji na upućenoj medicinskoj opremi, koje će pomoći da se spasu životi Amerikanaca pred naletom pandemije virusa korona. Tramp je to ocijenio kao veoma lijep gest.
Donald TrampFoto: AFP

– To je veoma lijep gest predsjednika Vladimira Putina. Rekao sam da ću prihvatiti njegovu pomoć. Uopšte me ne brine Rusija i propaganda, nimalo. Prihvatio sam mnogo medicinske opreme visokog kvaliteta. To može spasiti mnogo života, i uvijek bih je prihvatio –  izjavio je Tramp na pres-konferenciji, govoreći o isporuci ruske pomoći.

U Njujork je 2. aprila sletio avio A-124 (Ruslan) sa medicinskom opremom koju je uputila Rusija. Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov ranije je saopštio da Rusija šalje opremu, sredstva za dezinfikovanje, naočare, maske i respiratore.

On je istakao da je međunarodna saradnja u borbi sa virusom korona neophodna, jer se nijedna zemlja ne može samostalno izboriti s pandemijom.

Prema posljednjim podacima, u SAD je broj zaraženih koronom prešao 245.500 ljudi, od čega je preko 6.000 umrlo. Ukupan broj zaraženih u svijetu je premašio milion ljudi.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here