Tramp se sklonio od doktorice kad je rekla da je imala groznicu

0
453

Američki predsjednik Donald Tramp sklonio se od zvaničnice sa kojom je bio na konferenciji za medije, nakon što je ona rekla da je tokom vikenda imala blagu groznicu.

Koordinatorka Bijele kuće za borbu protiv koronavirusa Debora Birks govorila je o važnosti odgovornosti koju svaki čovjek mora da pokaže tokom pandemije korona virusa.

Ona je ljekar i diplomata koju je Tramp postavio na čelo radne grupe za borbu protiv korona virusa iznenadila je sve prisutne na pres konferenciji u ponedjeljak priznanjem da je u subotu imala groznicu, odnosno blagu temperaturu.

Najviše se iznenadio predsjednik Tramp, prenosi RTS američke medije.

Odmakao se od Debore nekoliko koraka, što je izgledalo kao duhovita reakcija, ali se poslije toga vratio na korak dalje od nje u odnosu na mjesto gdje je prethodno stajao.

“Eto, u subotu sam imala blagu groznicu”, rekla je Birks, nakon čega se Tramp u šali na trenutak sklonio od nje.

“Provjerila sam stanje, otišla da se testiram i rezultat je bio negativan”, objasnila je ona, na šta je Tramp dodao: “Uh, dobro je. Drago mi je što si to rekla”.

Donald Tramp bio je poznat kao čovjek koji se ni sa kim ne rukuje jer se plaši virusa i bakterija.

To je i sam ponovio na istoj konferenciji za medije dodavši da je od stupanja na dužnost morao da promijeni ponašanje jer je rukovanje sa visokim zvaničnicima obaveza američkog predsjednika.

Inače, Tramp je pozvao sugrađane, posebno Demokrate i Rebuplikance na jedinstvo tokom borbe protiv virusa rekavši da američka privreda ne smije da stane i da mjere izolacije neće trajati mjesecima, već nedjeljama.

Brojke govore o drastičnom rastu broja zaraženih i oboljelih u SAD, a najgora situacija je u gradu i državi Njujork i prestonici Vašingtonu.

Tramp je odredio slanje osam miliona maski, tone dezinfekcionih sredstava, rukavica i zaštitnih odjela za zdravstvene radnike.

Naučnici u SAD, prije svega laboratorije u Njujorku, ispituju dejstvo postojećih lijekova na koronavirus.

Ako se pokaže da kombinacija lijeka za malariju i antibiotika radi biće to dar od Boga, rekao je Tramp obraćajući se medijima.

Ranije je javljeno da je jedan od novinara koji je bio na prethodnoj medijskoj konferenciji u Bijeloj kući pozitivan na korona virus.

PODIJELI