Trampu pokazala srednji prst i pobijedila na lokalnim izborima

0
329

Amerikanka Džuli Briskman, koja se u oktobru 2017. proslavila kad je snimljena kako pokazuje predsjedniku Donaldu Trampu srednji prst dok se vozi na biciklu pokraj predsjedničke delegacije, porazila je u utorak republikanskog protivkandidata i osvojila njegov mandat u nadzornom vijeću okruga Loudouna u Virginiji.

Briskman, novopečena političarka, sada će u vijeću predstavljati distrikt Algonkian koja obuhvata populaciju od 400.000 stanovnika.

“To je fantastičan osjećaj, nestvarno je”, rekla je 52-godišnja majka dvoje djece za Washington Post. “Protekle su dvije godine bile burne. Sada pomažemo tome da Loudoun postane područje demokrata”. Ona je pobjedom na izborima istisnula dosadašnjeg republikanskog člana vijeća.

Nakon što je njezina snimka osvojila društvene mreže Briskman je dobila otkaz i potom je tužila tvrtku Akima optužujući je da joj je otkazom povrijedila pravo na slobodu govora i da više brine zbog odmazde Trampove administracije. Posao nije dobila, ali je dobila otpremninu.

Bori se za bolji obrazovni sistem

Prema njezinoj internetskoj stranici, vodila je kampanju za izdašnije financiranje obrazovnog sustava i bolje učiteljske plaće, jednake plaće za žene i muškarce i za potporu malim poduzećima.

U Virginiji je na lokalnim izborima održanima u utorak Demokratska stranka odnijela niz pobjeda uključujući većinu u oba doma parlamenta te savezne države.

(Index.hr)

PODIJELI