UZ POMOĆ ŠRAFCIGERA I PAJSERA Iskopao tunel dugačak 30 metara, pa ZBRISAO iz ćelije

0
235

Zatvorenik iz Kine, osuđen na smrtnu kaznu u Indoneziji, pobjegao je iz zatvora kroz kanalizaciju nakon što je iskopao tunel iz svoje ćelije, baš kao u hit filmu “Bjekstvo iz Šošenka”.

Čaj Čangpan iz Kine pobjegao je iz zatvora Tangerang u blizini Džakarte kroz tunel dugačak 30 metara koji je iskopao uz pomoć šrafcigera i pajsera.

Osuđenik je iskopao uzak prolaz veličine 50 centimetara nakon što je alat ukrao iz zatvorske radionice, prije nego što je stigao do kanalizacije, prenosi britanski San.

Na snimku sa nadzorne kamere vidi se kako očajni bjegunac izlazi iz cijevi i mirno se udaljava prije nego što nestaje u mračnoj uličici.

Portparol policije iz Džakarte rekao je kako je Čangpan svoje nevjerovatno bjekstvo planirao pet do šest mjeseci.

Kineski zatvorenik je navodno tempirao bjekstvo da se poklopi sa promjenom straže.

Njegovo bjekstvo mnogi su uporedili sa bjekstvom Endija Dufrena, koji je zbrisao iz zatvora nakon što je godinama kopao tunel iz svoje ćelije u čuvenom filmu “Bjekstvo iz Šošenka”.

U filmu on je pobjegao nakon što je puzao kroz 400 metara dugačku cijev koja je išla do rijeke.

Čangpan se sada nalazi na listi najtraženijih bjegunaca u Indoneziji, a imigracione vlasti postavile su zabrane kako bi zaustavili njegovo bjekstvo iz zemlje, prenosi Telegraf.

Prema riječima policije, on je osuđen na smrtnu kaznu 2017. godine nakon što je proglašen krivim za krijumčarenje 110 kilograma kristalnog metamfetamina u zemlju.

Ovo nije prvi put da je uspio da pobjegne iz zatvora. Naime, dok je bio u policijskoj ćeliji tokom suđenja pobjegao je zajedno sa drugim zatvorenicima nakon što je iskopao rupu u kupatilu uz pomoć gvozdene šipke.

Spustili su se niz zid visok 2,5 metra ali su uhapšeni poslije tri dana u iznajmljenom apartmanu.

Jedan od zatvorenika priznao je da je Kinez planirao svoje posljednje bjekstvo ranije ove godine.

Bjekstvo iz zatvora česta je pojava u zemlji, dok su ustanove prenatrpane i nemaju dovoljno čuvara.

/Srpskainfo/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here