UŽAS U MEKSIKU Na desetine tijela pronađeno u PLASTIČNIM KESAMA

0
375

Meksičke vlasti saopštile su da su pronašle 29 tijela upakovana u više od stotinu plastičnih kesa i bačenih u grob u nasiljem zahvaćenoj zapadnoj državi Halisko.

Stopa ubistava u Meksiku skočila je na najviši nivo u prvoj polovini godine. Prošle godine u ovoj zemlji registrovano je 29.111 ubistava.

Državni tužilac u Halisku Gerardo Solis rekao je na konferenciji za novinare da su istražioci ibrojali 13 kompletnih i 16 nekompletnih tijela od kada su ostaci pronađeni u opštini Zapopan u prvoj sedmici septembra.

Državna administracija i državni tužilac saopštili su da su dvije žrtve žene i da su najmanje četiri osobe imale kriminalni dosije, ali nisu naveli više detalja.

Broj tijela mogao bi da poraste tokom istrage, rekao je izvor iz kancelarije državnog tužioca, koji nije želio da bude imenovan.

Narko karteli u Meksiku često vrše otmice i ubistva svojih suparnika, a mnoge sahranjuju u skrivenim grobovima širom zemlje.

Vlasti još nisu objavile da li je nova masovna grobnica povezana sa kartelskim nasiljem. Poznato je da u Halisku djeluje nekoliko ovih kriminanih organizacija, uključujući jednu od najozloglašenijih “Kartel Haliska nove generacije”.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here