VLASTI U SEULU APELUJU DA SE ŠTO VIŠE RADI OD KUĆE

0
329

Južna Koreja zatražila je od firmi da omogući svojim zaposlenima da rade od kuće nakon što je prijavljen najveći broj zaraženih virusom korona od marta.

Korejski Centar za kontrolu i prevenciju oboljenja /KCDC/ saopštio je danas da je u Južnoj Koreji registrovan 441 novi slučaj virusa korona, što je najviše od početka marta kada je u toj zemlji prvi put prijavljen veći talas epidemije.

Vlasti ističu da je nedavni rast broj oboljelih povezan sa odlascima u crkvu i prisustvu antivladinom mitingu, ali i upozoravaju na mogućnost novih klastera u prostorijama sa mnogo radnih mjesta.

“Molimo vas da vršite temeljne provjere rizičnih radnih prostora u postrojenjima, gdje je okruženje posebno izloženo zarazi, poput kol centara i skladišta. Da bi se smanjila mogućnost prenosa bolesti unutar radnih mjesta, molimo vas da smanjite radno vrijeme i omogućite rad od kuće”, naglasio je južnokorejski ministar zdravlja Park Neungho.

Prema njegovim riječima, najmanje 80 odsto oboljelih tokom protekle sedmice su iz gusto naseljenih dijelova Seula i brojni su povezani sa odlaskom u crkvu i politički miting.

U Južnoj Koreji je od početka pandemije broj zaraženih povećan na 18.706 uz 313 sa smrtnim ishodom.

/Srna/

PODIJELI