Vojni avioni SAD i Venecuele na “opasnom rastojanju” iznad Kariba

0
300
Venecuelanski “suhoj-30” približio se američkom izviđačkom avionu iznad Karipskog mora i ugrozio letjelicu i posadu, saopštila je vojska SAD. Akcija pokazuje neodgovornu rusku podršku Maduru, kao i nesmotrenost predsjednika Venecuele, dodaje se u saopštenju.

Izviđački avion EP-3 je 19. jula letio u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Karipskog mora, u misiji koju je odobrilo više zemalja, objavila je američka Južna komanda na Tviteru.

“Suhoj-30” venecuelanske avijacije je “agresivno pratio” EP-3 i približio mu se na opasno rastojanje, čime je ugrozio i letjelicu i posadu, ocijenjuje Južna komanda, koja je objavila i video-snimak incidenta.

“Ova akcija pokazuje neodgovornu rusku vojnu podršku Madurovom nelegitimnom režimu, kao i Madurovo neodgovorno ponašanje i nesmotrenost”, dodaje se u saopštenju.

U.S. Southern Command

@Southcom

1 of 2 JUST RELEASED SU-30 Flanker “aggressively shadowed” a U.S. EP-3 aircraft at an unsafe distance July 19, jeopardizing the crew & aircraft. The EP-3 was performing a multi-nationally recognized & approved mission in international airspace over .

Embedded video

4,152 people are talking about this

Vojska SAD ocjenjuje da incident podriva međunarodnu vladavinu prava i napore u borbi protiv trgovine ljudima.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here