Vrijeme da se okonča Trampova “prerušena monarhija”

0
395

Holivudski glumac i reditelj Robert Redford pozvao je Amerikance da glasaju protiv Donalda Trampa na predsjedničkim izborima naredne godine, ocijenivši da je, radi dobrobiti zemlje, vrijeme da se okonča doba njegove “prerušene monarhije”.

Redford je u autorskom tekstu za Tink platofmu NBC Newsa ocijenio da se SAD suočavaju s krizom “kakvu nikad nije video u životu”, odnosno “napadima Trampa na sve za šta se ova zemlja zalaže” i koji “nalikuju napadima diktatora”.

“Vrijeme je da Tramp ode, zajedno sa onima u Kongresu koji su izabrali partijsku lojalnost prije zakletve da ‘svečano potvrde’ podršku Ustavu SAD. I na nama je da omogućimo da se to dogodi, kroz snagu naših glasova”, naveo je Redford.

Iako napominje da nije glasao za Trampa, Redford navodi da mu je dao šansu i nadao se najboljem, ali se to nije isplatilo, prenosi Holivood reporter.

On smatra da je “duboko uznemirujuće” ono što se sada događa u Americi, ocijenivši da umjesto Sjedinjenih Američkih Država postoje “Razjedinjene Američke Države”.

“Ova prerušena monahrija je toliko iscrpljujuća i haotična da nije ni najmanje iznenađujuće da je toliko mnogo građana razočarano”, naveo je Redford.

(Tanjug)

PODIJELI