Zaharova: Berlin koči proces istrage

0
241

Berlin, koji od Moskve traži da preduzme hitne korake u istrazi situacije sa opozicionim političarem Aleksejem Navalnim, namjerno odgađa proces ne odgovarajući na zahtjev Rusije, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Prema njenim riječima, njemačko Ministarstvo pravosuđa dobilo je tek u petak, 4. septembra, zahtjev od kancelarije ruskog državnog tužioca koji je poslat, 27. avgusta.

“Gdje ta hitnost na kojoj insistiraju? Upravo to i nedostaje njemačkoj strani. Neslanjem odgovora, Berlin koči proces istrage čije pokretanje zahtjeva. Da li to namjerno čine?”, upitala je Zaharova.

Navalni je prebačen u lokalnu bolnicu u Omsku 20. avgusta nakon što mu je pozlilo tokom leta iz Tomska ka Moskvi, a 22. avgusta je prevezen u Berlin.

Njemačke vlasti su sredinom sedmice objavile da su rezultati ispitivanja pokazali da je Navalni otrovan nervnim agensom “novičok”.

Rusija je negirala bilo kakvu umiješanost u incident, a iz Kremlja je saopšteno da je Moskva spremna da učestvuje u nepristrasnoj istrazi o navodnom trovanju ruskog opozicionara.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here