Zaharova uputila šest pitanja Berlinu o Navaljnom

0
216

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova postavila je nekoliko pitanja šefu njemačke diplomatije Hajku Masu povodom odugovlačenja da se informacije o stanju Alekseja Navaljnog predaju Moskvi.

Ona je na svom Facebook profilu pozvala na izjavu njemačkog ministra da je Berlin odavno dao odobrenje da se Moskvi predaju informacije o Navaljnom, ali da su u toku i dalje pregledi pacijenta na klinici.

Komentarišući izjavu šefa njemačke diplomatije, Zaharova je ukazala da ima nekoliko pitanja za MIP Njemačke, prenosi portal Sputnjik.

Kako se navodi, ona je Masa upitala zašto se izlazi u javnost sa političkim izjavama ako su pregledi u toku, zašto su o istrazi i dijagnozama govorili političari, a ne predstavnici policije i ljekari u Njemačkoj i zašto nije počela razmjena informacija i praktični rad stručnjaka koji su kompetentni za to pitanje.

Zaharova je pitala njemačkog šefa diplomatije i kakve faktografske podatke je njemačka strana predstavila partnerima iz NATO-a i EU, kada će ruska ambasada u Berlinu moći da dobije zvanične odgovore na zatražene informacije kako bi ih predala Moskvi i zašto Njemačka ne otkriva podatke, na koje se poziva.

Rusko Tužilaštvo i policija počeli su svoje istrage već prvog dana hospitalizacije lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Omsku 20. avgusta, a rusko tužilaštvo je zatražilo od Njemačke da objavi informacije o ispitivanjima i preliminarnim dijagnozama ruskog blogera.

tanjug

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here