Zbog virusa korona sahrane prenose putem video poziva

0
435
Nakon što je kriza u vezi s virusom korona eskalirala u svijetu, američka Agencija za zaštitu zdravlja apelovala je na ožalošćene da drastično promijene način obavljanja sahrane, odnosno da to urade putem videoprijenosa, objavio je BBC.

Rečeno je da bi sahrane trebalo da budu limitirane na mali broj fizički prisutnih, a da se omogući online prenos za sve ostale.

I prije nego što su Agencija za zaštitu zdravlja i Centar za kontrolu bolesti i prevenciju preporučili ovakav način sahranjivanja, pogrebne kuće već su nudile mogućnost online prenosa.

Jedan direktor pogrebne kuće iz Njujorka rekao je za lokalnu novinsku stranicu da je pastor obavio uslugu preko veb kamere, kada su ga zabrane putovanja u državi spriječile da bude prisutan.

Međutim, Amerika nije prva zemlja koja je promijenila pogrebne ceremonije, i u Velikoj Britaniji neke pogrebne kuće nude prijenos uživo, u Irskoj je rečeno ožalošćenima da ne ljube tijela preminulih, a predloženo je čak i odgađanje svih usluga. Najrigoroznije mjere su pak u Italiji, novom centru virusa, gdje su sahrane u potpunosti zabranjene, prenosi BBC.

Iz Centra za kontrolu bolesti i prevenciju u Americi savjetovana je “društvena distanca”, a nisu preporučeni skupovi veći od 50 ljudi.

PODIJELI