Prnjavor- Izgradnja novog potisnog cjevovoada biće završena u oktobru

0
1394

Načelnik opštine Prnjavor, Siniša Gatarić i direktor prnjavorskog “Vodovoda” Dragomir Đurđević, obišli su danas radove na novom potisnom cjevovodu koji se izvode na Ceru.

Dužina novoizgrađenog potisnog cjevovoda biće 3. 600 metara, a njegova vrijednost je oko 600.000 KM.

“Imajući u vidu starost postojećeg cjevovoda i učestala pucanja na njemu, i skupo održavanje stare mreže, krenulo se sa ovim projektom, koji bi trebao biti završen 17. oktobra” kazao je prvi čovjek prnjavorskog preduzeća Vodovod.

Izgradnjom novog cjevovoda prema projektu predviđen je i priključni šaht kod bazena Cer i šaht za cjevovod prema Donjim Vijačanima.

Načelnik opštine Prnjavor, Siniša Gatarić, izrazio je tokom današnje posjete radovima na cjevovodu, da je ovo jedan od važnijih projekata koji se  rade ove godine.

“Činjenica je da će se ovim projektom spriječiti čest nestanak vode u gradu zbog pucanja primarnog cjevovoda, jer se ugrađuju cijevi koje zadovoljavaju sve higijenske i tehničke uslove, a nadam se da će opština Prnjavor i Vodovod do sledeće godine naći način da se voda sa Poveliča dovede u grad, bez obzira na to hoće li Vlada RS odobriti kreditna sredstava.” poručio je Gatarić.

Izvođači radova na hidromašinskim radovimana potisnom cjevovodu Cer je preduzeće Vodovod, a u izgradnji učestvuju i dva podizvođača radova. /Radio Prnjavor/.

 

PODIJELI