Tomaš- Opštinska komisija za procjenu štete već od danas na terenu

0
1344

Na području grada Prnjavora preko stotinu objekata je zaplavljeno, a neki od njih su i poplavljeni, stanje i u mjesnim zajednicama je veoma kritično, izjavio je načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš nakon današnje vandredne sjednice Štaba Civilne zaštite, dodajući da je ohrabrujuće što se vremenske prilike polako stabilzuju i situacija se popravlja u odnosu na jučerašnju.

„Sinoć smo svi zajedno bili na terenu i intervenisali tamo gdje je to bilo moguće, a opštinska komisija će već danas izaći na teren da procjenjuje štetu od poplava, informisali smo i Vladu i nadležne republičke institucije o situaciji kakva je na terenu i očekujemo njihovu pomoć“ istakao je Tomaš.

Tomaš je najavio da će se u narednom periodu pristupiti izradi elaborata na koji način sa stanovišta struke da se saniraju korita rijeka i rječica koje stvaraju probleme, jer je mišljenja da je to do sada rađeno stihijski.

„Struka treba da kaže na kojim mjestima, kako i koliko sanirati i proširiti kapacitete riječnih korita i mi ćemo u saradnji sa Autoputevima, jer se dobar dio poplava u zoni autoputa, već ove godine pristupiti rješavanju ovog problema, kazao je Tomaš./prnjavorlive.info/

PODIJELI