АМС упозорава возаче: Не кретати на пут без зимске опреме

0
2346

Ауто-мото савез Републике Српске упозорио је возаче да ниска температура спречава дјеловање посипног материјала на коловозу, те да вожњу прилагоде условима на путу, као и да на пут не крећу без зимске опреме.

Регионални пут Кифино Село-Улог, преко превоја Морине још је непроходан, а снијега на коловозу има на путевима на подручју Добоја, Брода и Посавине, као и преко планинских превоја.

На подручју Федерације угаженог снијега на коловозу јутрос има у централним и сјеверним крајевима, посебно на путним правцима Олово-Кладањ, Тузла-Бијељина, Прозор-Горњи Вакуф, Бугојно-Нови Травник, Бихаћ-Кључ, Босански Петровац-Дрвар.

Возачима се савјетује опрез због поледице које има на путевима у вишим предјелима и преко планинских превоја, као и на прилазима тунелима и мостовима.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћај се одвија без застоја, по мјестимично влажном и клизавом коловозу.

На дионицама на којима су у току радови, саобраћај је регулисан привременом сигнализацијом чије је поштовање обавезно.

Петља “Маховљани” затворена је због изградње вијадукта на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор, а возачи могу користити петљу “Александровац”.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу “9. јануар” Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја који је регулисан привременом сигнализацијом.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима потпуно је обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Горња Вијака два-Разбој. Током трајања обуставе, возила се преусмјеравају на локални пут кроз село Брестово, али је актуелна забрана саобраћаја за теретна возила носивости веће од 15 тона.

Настављени су и радови на санацији клизишта на истом магистралном путу на подручју Мјесне заједнице Ада, због чега је измијењен режим саобраћаја у дужини од 150 метара.

На подручју дистрикта Брчко у току је изградња обилазнице због чега је измијењен саобраћај на магистралном путу Брчко-Бијељина у насељу Гредице и на дионици Брчко-Лончари у насељу Горице.

Радови се изводе и на путним правцима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и Укрина-Вијака у Вијачанима.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремене обуставе саобраћаја у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На магистралном пута Брод на Дрини-Шћепан Поље /граница БиХ и Црне Горе/ и даље је забрањен саобраћај за возила чија укупна маса прелази 16 тона, те на регионалном путу Братунац три-Дрињача за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и за аутобусе класе М3, осим за аутобусе “Дринатранс” из Зворника.

Гранични прелаз Делеуша, на путном правцу од Билеће до Никшића у Црној Гори затворен је за теретна возила.

С обзиром на то да је на подручју Црне Горе, на дионици Шћепан Поље-Плужине-Никшић, забрањено кретање за теретна возила са приколицом и шлепере, за ова возила не препоручује се кориштење граничног прелаза Хум.

Радови на подручју Хрватске и даље су актуелни на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања, тако да се на овим прелазима током дана саобраћа успорено.

Извор: СРНА

PODIJELI