Апел ватрогасаца- Не палите ватру на отвореном!

0
2275

Припадници ватрогасних јединица Бањалука и Прњавор су на два објекта и на двије парцеле у приватном власништву локализовали пожаре који су изазвали знатну материјалну штету, саопштено је из бањалучког Центра јавне безбједности /ЦЈБ/.

Полиција је приликом увиђаја констатовала да нема елемената кривичног дјела, већ да је ријеч о непажњи власника.

Из ЦЈБ-а Бањалука апелују да грађани, пољопривредници и шумски радници не пале ватру на недозвољеним мјестима, да не врше спаљивање остатка житарица и дрвеног отпада унутар или у близини шумских комплекса и засада гдје, усљед неконтролисане ватре, може доћи до пожара који могу угрозити људске животе и имовину.

Спаљивање корова и другог материјала треба чинити на одговоран начин, и то само у вријеме повољних временских услова и на површинама које се могу контролисати. При спаљивању корова и другог запаљивог материјала потребно је угасити остатке који нису изгорјели ради спречавања њиховог разношења вјетром и појаве неконтролисаног горења, саопштено је из ЦЈБ-а Бањалука.

Становништво је позвано да, уколико примјети неконтролисано ширење ватре, одмах обавијести надлежну ватрогасну јединицу на дежурни број – 123 или најближу полицијску станицу на дежурни број – 122.

Из ЦЈБ-а Бањалука поручују да ће, у оквиру својих овлаштења, предузети законом прописане мјере против свих лица која буду изазвала пожар и тиме угрозила животе и здравље људи или причинила материјалну штету.СРНА

PODIJELI