Без већих проблема у саобраћају

0
2702

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се саобраћај одвија несметано, а на граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС

На регионалном путу Карановац-Кнежево, на трећем километру од Карановца, у мјесту Љубачево, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

Због изградње вијадукта “Маховљани” на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор за саобраћај је затворена петља “Маховљани”, односно излаз и улаз са ауто-пута Градишка-Бањалука.

У зони извођења радова код Маховљанске петље на магистралном путу Клашнице-Нова Топола измијењен је режим одвијања саобраћаја, а брзина кретања ограничена на 30 километара на час. Саобраћај ће на овој дионици свакодневно бити обустављан четири пута од 23.00 до 5.00 часова максимално 30 минута.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, дионица регионалног пута Горња Вијака два-Разбој, саобраћај је потпуно обустављен за сва возила и биће преусмјерен на алтернативни правац, локални пут кроз село Брестово, гдје је актуелна забрана за теретна возила преко 15 тона носивости.

Због санације коловоза на дионицама магистралног пута Каракај два-Дрињача и регионалног пута Шековићи-Доње Цапарде саобраћа се једном траком уз могуће застоје од 10 до 15 минута.

Због санације клизишта и реконструкције коловоза магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац, на подручју Мјесне заједнице Ада, саобраћа се успорено, једном траком у дужини од 800 метара.

На подручју општине Котор Варош у току је реконструкција и санација градске водоводне и канализационе мреже због чега је до 1. септембра измијењен режим саобраћаја на дионицама Челинац-Котор Варош и Котор Варош-Ободник. Због радова на истом пројекту до 30. јула биће измијењен режим саобраћаја и на регионалном путу Котор Варош-Митровићи.

На дионици магистралног пута Јоховац-Руданка у мјесту Јоховац у току је измјена у одвијању саобраћаја због радова на изградњи прикључака магистралног пута на будући аутопут.

У брчанском насељу Гредице измијењен је режим саобраћања због изградње обилазнице на магистралном путу Брчко-Бијељина. Режим саобраћања измијењен је и на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице.

Деминирање терена и повремене обуставе саобраћаја од 7.00 до 15.00 часова биће актуелни на дионици регионалног пута Зелени Јадар-Скелани у мјесту Крагљиводе, па ће саобраћај бити обустављан у интервалима од 30 минута, а пропуштан 10 минута.

Због деминерских радова у мјесту Кладари Доњи, општина Брод, биће извршена повремена обустава саообраћаја на дионици магистралног пута Бродско Поље-Брусница, радним данима од 8.00 до 15.00 часова.

Повремених обустава, због деминерских радова, радним данима од 8.00 до 16.00 часова биће и на дионицама магистралних путева Котор Варош-Ободник, у мјесту Рујевица, Кобаш један-Дервента, у мјесту Беглуци, као и на локалном путу Скиповац-Доњи-Скиповац Горњи, општина Добој. Саобраћај ће бити обустављан 30 минута, а пропуштан 15 минута.

На регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Прњавор-Добој.

Забрана саобраћаја и даље је на снази на магистралном путу Брод на Дрини-Шћепан Поље на граници БиХ и Црне Горе за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и за аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника Холдинг “Дринатранс” из Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

Због изградње моста преко Шарговачког потока /Дјевојачки мост/ у Бањалуци до 4. децембра биће обустављен моторни и пјешачки саобраћај преко Дјевојачког моста у Суботичкој улици.

На Граничном прелазу Орашје-Жупања возила саобраћају успорено у оба смјера, због радова на подручју Хрватске.

Из Ауто-мото савеза напомињу да су на дионицама у усјецима и поред камених косина могући одрони земље и камења на коловоз, због чега је неопходан опрез.

PODIJELI