Градишка – чекање на граничном прелазу

0
2300

Hа граничном прелазу Градишка на улазу у БиХ из Хрватске чека се до сат времена, а на излазу пола сата, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Задржавања на осталим граничним прелазима нису дужа од 15 минута.

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија успорено и отежано. Дежурне екипе су на терену, чисте и посипају све критичне дионице, али ниске температуре успоравају дјеловање посипних материјала.

Сви путни правци су проходни, осим регионалног пута Улог – Кланци, преко превоја Морине, који је непроходан због високих сњежних сметова.

На регионалном путу Михаљи – Блидиње у Федерацији БиХ због сњежних наноса забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе.

Сњежних наноса има и у источном крајевима и Херцеговини, које повремено ствара јак вјетар.

Возила отежано саобраћају и на дионицама у вишим планинским предјелима и преко планинских превоја, гдје има угаженог снијега и поледице. За теретна возила са приколицом и шлепере обавезна је употреба ланаца.

Поледице има и у низинама, нарочито на мостовима, надвожњацима и прилазима тунелима, а учестали су и одрони камења на коловоз.

Из АМС возачима савјетују веома опрезну вожњу прилагођену стању и условима на путу, те подсјећају да је зимска опрема законски обавезна, а због лоших временских услова и неопходна. /SRNA/

PODIJELI