ДОНАТОРСКА СРЕДСТВА У ИЗНОСУ ОД 97.700 КМ ЗА ОШ „МЕША СЕЛИМОВИЋ“ ИЗ НАСЕОБИНЕ ЛИШЊЕ

0
1331

 

Општину Прњавор данас је посјетио министар финансија Републике Српске др Зоран Тегелтија поводом потписивања Споразума, којим се Основној школи  „Меша Селимовић“ из Насеобине Лишња, на подручју  општине Прњавор, додијељују донаторска средства у износу 97.700 конвертибилних марака.

Наиме, ради се о Споразуму о финансирању пројекта донаторским средствима у оквиру механизма сарадње по Споразуму о успостављању специјалних паралелних односа између Републике Српске и Републике Србије.

Донаторским средствима финансираће се извођење машинских инсталација, топлотне изолације и замјена столарије у ОШ „Меша Селимовић“.

„Општина Прњавор је прва кандидовала пројекат реконструкције школе у Насеобини Лишња. На општини је да сада у што краћем року изабере извођача радова и да се ти радови заврше у што краћем року“, истакао је министар Тегелтија.

„Вриједност овог пројекта је око 130.000 конвертибилних марака. Влада Републике Српске је из донаторских средстава обезбједила 97.700 марака, а разлику ће финансирати општина Прњавор. Ово је само један у низу пројеката који општина Прњавор реализује уз подршку Владе Републике Српске“, истакао је овом приликом начелник Томаш.

Споразум су потписали министар финансија Републике Српске др Зоран Тегелтија и начелник општине Прњавор Дарко Томаш. У оквиру посјете, поред министра Тегелтије, састанку су присуствовали и  министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске  Златан Клокић, помоћник министра финансија Републике Српске Радмила Михић са сарадницима./prnjavorlive.info/

PODIJELI