ЕРГЕЛА ВУЧИЈАК ПРЊАВОР: Радници траже четири плате

0
2479

   Седморо радника Липицанерске ергеле „ Вучијак “ у Прњавору организовали су једночасовни штрајк упозорења,јер траже плате за претходна четири мјесеца.

-Нама је фирма својевремено дуговала 47 плата,али се то потраживање временом смањило на 23 лична дохотка,које никада нисмо примили.Тражимо сада плате које нисмо добили од маја ове године,а уколико нам се не изађе у сусрет,у четвртак 25.септембра ,планирамо генерални штрајк,каже радница ергеле Љубинка Васић.

„ Вучијак “ је већ четири године под стечајем,али га финансира ресорно министарство,које је ергелу купило прије четири године.Влада Републике Српске још није именовала руководство,јер је у току судски спор „Вучијака“ са другом фирмом око власништва 7 хектара земљишта.

-У потпуност разумијемо раднике и њихова потраживања и вјерујемо да ће проблем плата бити ових дана ријешен без озбиљнијих посљедица,каже за наш портал стечајна управница Доста Бараковић.

У стајским објектима ергеле тренутно је 140 грла свих старосних категорија,а у предузећу је у току јавна продаја коња,како би се њихов број смањио на планираних 70 липицанера.(РП)

PODIJELI