Завршен Светосавски турнир  у Поточанима – Тријумф  Милана Вукића

0
1918

 

Велемајстор Милан Вукић из Бањалуке освојио је прво мјесто на 25. Светосавском шаховском турниру у Поточанима,код Прњавора.У мечу који је одлучивао о побједнику  Вукић је освојио цијели поен против велемајстора Далибора Стојановића из Бијељине,што му је донијело тријумф и новчану награду вриједну 300 конвертибилних марака.

-У Поточане редовно долазим са великим задовољством  већ двадесетак година и увијек се дивим шаховским радницима овог села,јер знају на прави начин угостити бројне шахисте.Турнири су,нажалост  постали права ријеткост,али Поточанци,предвођени ентузијастом Мирославом Попадићем,знају како се организује ова традиционална ревија,рекао је Вукић.

Из девет партија Вукић је освојио 7,5 поена,док су пола поена мање имали Далибор Стојановић и ФИДЕ мајстор Миладин Гаврић.Прошлогодишњи побједник,интер мајстор  Душан Лекић и интер мајстор Владо Јаковљевић подијелили су  четврто мјесто,а новчане награде добили су и Невен Алексић.Владо Наранчић и Ранко Јуић.

Једновнедни турнир окупио је 41 играча из десетак градова Републике Српске,Србије и Црне Горе,а мечеве су судили Момчило Сопренић и Стеван Паштар.Покровителњ ове популарне смотре био је начелник општине Дарко Томаш,а наредно шаховско дружење почетком марта имаће даме на такође традиционалном,38.по реду, турниру поводом Дана жена.(прњаворливе.инфо)

На слици:Мјесни активиста Милош Попадић и Милан Вукић,десно

PODIJELI