Иванић: Посљедњи догађаји враћају нас у деведесете

0
1330

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић оцијенио је да је много догађаја у БиХ у посљедња два мјесеца који враћају у деведесете године и стварају негативну атмосферу.

Он је као лоше оцијенио критике бившег поглавара Исламске заједнице БиХ Мустафе Церића на његов рачун због изјава о попису становништва, као и актуелног реиса Хусеина Кавазовића о “Власима, пушкама…”.

“Мене више брине став актуелног реиса, него бившег Мустафе Церића који је успут био и неуспјешни политичар. Њега не желим коментаристати, јер имам осјећај да бих се и сам упрљао, а то не желим”, рекао је Иванић за “Вечерњи лист”, издање за БиХ.

Иванић је подсјетио да је његово компромисно рјешење у вези са приједлогом о називу језика Бошњака у Републици Српској проглашено шовинизмом, а он “четником са краватом”.

Он каже да га забрињавају ултимативни иступи са поруком да све мора бити “по њиховом”.

“Управо такве ствари нас враћају натраг, и то је доминантно проблем најбројнијег народа који мора схватити да своје визије не може наметати мање бројним народима. Од њих то највише и зависи”, навео је Иванић.

На питање хоће ли прича о 51 одсто Бошњака почети мијењати унутрашње односе, политичку и институционалну архитектуру власти, Иванић је рекао да их не може промијенити, јер их је Устав БиХ одредио.

“Њу ће очигледно покушати промијенити, али практично то неће бити случај”, закључио је Иванић.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here