Милорад Додик најпопуларнији политичар на Гуглу

0
1291

Захваљујући интернету данас је много лакше утврдити публицитет који имају јавне личности.

Гугл је постао велика база података у којој се, захваљујући огромној популарности друштвених мрежа и томе што сви медији постављају скоро сав свој садржај на интернет, могуће измјерити ко је колико утицајан или једноставније речено – ко се највише и најчешће спомиње у медијима и на интернету.

Када у Гугл претраживач укуцате “Милорад Додик” он показује 485.000 резултата. Занимљиво је да само презиме предсједника Српске има бољи пролаз – ”Додик” генерише чак 7.300.000 резултата што је знак да се Милорад Додик, предсједник СНСД-а широм интернета, по сајтовима, коментарима, друштвеним мрежама, често спомиње само презименом.

“У тренутку када укуцате тражени појам, претраживач вам показује најрелевантније резултате за вашу претрагу, на основу кључних ријечи које сте укуцали. Гугл је јако паметан и његова главна политика је да пружа најбоље резултате својим корисницима за тај тражени појам. Ништа више. Дакле, тај број који видите, представља све резултате који у себи садрже тражени појам који сте куцали. Сваки пут када је неко споменуо то име и презиме негдје, уколико је тај линк још активан, тај ће се резултат појавити у претрагама, а на Гуглу је само да одреди којим редом,” каже за Мондо Роберт Дацешин маркетинг менаџер и заљубљеник у дигитални маркетинг.

Занимљиви су и појмови које Гугл предлаже када укуцате у поље претраге име неког домаћег политичара. Према овим резултатима изгледа да људи на Гуглу највише тражи колико је Милорад Додик висок, у каквим је односима са Доналдом Трампом…

“То је Гугл сугестија, односно, Гугл памти шта су људи куцали и даје приједлоге шта можеш да укуцаш за тај појам. То су све уствари кључне ријечи које људи траже по интернету и пуно пута служе као инспирација да се напише неки текст, јер видиш шта људи желе да читају,” објашњава Дацешин.

Велику моћ и утицај имају први резултати претраге, тј. први линкови које Гугл понуди када се укуца неки појам. Статистика каже да се прва три резултата претраге отварају више од 70% пута.

Извор: Мондо

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here