Најновији биланс у Мексику, 248 жртава земљотреса (ВИДЕО)

0
1624

Најмање 248 људи погинуло је у земљотресу који је погодио централни Мексико, саопштила је Агенција за цивилну заштиту. Раније је јављено да је погинуло 226 људи, укључујући 117 у Мексико Ситију.

Спасилачке екипе покушавају да дођу до преживјелих испод рушевина након потреса усљед кога су многе зграде у пријестоници Мексико Ситију срушене. Усљед земљотреса, у Мексико Ситију је дошло и до више пожара због пуцања инсталација за гас.

Милиони људи побјегли су на улице.

Предсједник Мексика Енрике Пења Нијето рекао је раније да је више од 20 дјеце погинуло, док се 30 води као нестало након што је срушена једна основна школа у кварту Коапа. Испод рушевина школе пронађена су и тијела двије одрасле особе.

У Мексико Ситију, граду од око 20 милиона становника, срушиле су се укупно 44 зграде, међу њима најмање једна основна школа.

Епицентар потреса био је у близини мјеста Атенсинго у држави Пуебла, око 120 километара од Мексико Ситија, на дубини од 51 километар, саопштио је амерички Геолошки институт.

Мексико је раније овог мјесеца погодио земљотрес јачине 8,1 степени по Рихтеровој скали, у којем је погинуло најмање 90 особа. Тај земљотрес сматра се најјачим у посљедњих 100 година, а јачи је чак и од разорног земљотреса који је разорио Мексико Сити 1985. године.

Извор: Срна

 

PODIJELI