„НОЋ БОГОВА“ ПРЕД ПРЊАВОРСКОМ ПУБЛИКОМ

0
339
Познати београдски глумци Војин Ћетковић, Дејан Луткић и Небојша Илић извели су у Дому културе у Прњавору представу „Ноћ богова“ која говори о односу власти према умјетности и одговара на питање да ли људи из политике и умјетности могу бити пријатељи.
Небојша Илић који у представи тумачи лик писца Молијера рекао је за Срну да је та врста пријатељства могућа али само накратко и углавном се завршава на штету умјетника.
„ Једни другима смо потребни, политичари тиме стичу легитимитет озбиљних људи, а с друге стране уметност и култура не могу без подршке државе, само што је чини ми се раније било много више слуха “ , рекао је Илић.
Лик краља Луја Четрнаестог игра Војин Ћетковић који је истакао да је представа која се изводи од 2015. године свој прави пут добила и заживјела у Републици Српској, односно Бањалуци гдје су за једно вече одиграли двије представе.
„У Бањалуци смо одиграли још 10-15 представа, а онда смо почели да играмо широм Републике Српске. Били смо чак и у неким местима која немају услове, салу, успели смо позориште доведести и у најудаљеније крајеве, што је јако добро примљено. Људи су били захвални што смо дошли да пред њима играмо, дали смо неки нови смисао томе што радимо“ , појаснио је Ћетковић за Срну.
И Дејан Луткић коме је у представи додијељен лик дворске луде изразио је велико задовољство пријемом код публике и њиховим повратним реаговањем на представу.
„Публика нас у Републици Српској сјајно прихвата где год се појавимо, људи с великом пажњом прате представу“ , каже Луткић.
Представа „Ноћ богова“ изведена је у оквиру програма поводом обиљежавања 24. марта, Дана општине Прњавор. /крај/тс
PODIJELI