ОБАВЈЕШТЕЊЕ ОДЈЕЉЕЊА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ ОПШТИНЕ ПРЊАВОР

0
562


Одјељење за инспекцијске послове Општине Прњавор обавјештава грађане да је од 10.07.2017. године на снази Одлука о условима, начину држања и заштити паса и мачака на подручју општине Прњавор.

Одлуком су прописани услови, начин држања и заштита паса, начин контроле њиховог размножавања, кретање у објектима и на јавним површинама, те начин поступања са нерегистрованим, напуштеним и изгубљеним псима.

Наведеном одлуком је предвиђења обавеза регистрације, чиповања и цијепљења, како власничких, тако и паса луталица. Предвиђене мјере и радње ће проводити надлежне ветеринарске организације, а надзор ће вршити Комунална полиција Општине Прњавор.

Сви власници паса дужни су идентификовати своје псе на начин предвиђен овом одлуком, а за несавјесне власнике паса предвиђене су новчане казне од 500 до 2000КМ за правно лице, од 300 до 1500КМ за одговорно лице у правном лицу, односно од 100 до 500КМ за физичко лице.

Овом приликом напомињемо да је у току бесплатна стерилизација паса, а за детаљне информације власници паса могу да се обрате Комуналној полицији Општине Прњавор на број 051/660-808.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here