ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСЈЕДНИЦИМА САВЈЕТА МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

0
2328
SAMSUNG CSC

У малој сали Центра за културу данас је одржан састанак представника локалне власти са предсједницима савјета мјесних заједница са подручја општине Прњавор. Састанку су присуствовали начелник општине Дарко Томаш и предсједник Скупштине општине Жељко Симић, а разговарано је о проблемима који су заједнички за већину мјесних заједница, попут проблема са испоруком електричне енергије, водоснабдјевања и инфраструктуре.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш истакао је да је дискусија била конструктивна, изразивши жељу да састанци попут овог у будућности постану редовна активност.

„Договорили смо се да овакви састанци постану редовна пракса и да буду организовани најмање једном у три мјесеца, како бисмо имали што јаснији увид у конкретне проблеме са којима се мјесне заједнице суочавају“, изјавио је Томаш.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Прњавор Милан Вранић изразио је задовољство данашњим састанком, као и конкретним приједлозима о којима је било ријеч.

„Прњавор је данас једно велико градилиште и надамо се да ће тако бити и у будућности. Иницијативе грађана сваки дан пристижу у нашу канцеларију и стога ћемо, у сарадњи са начелником, одредити приоритете и радити на њиховом рјешавању“, истакао је Вранић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Палачковци Ђуро Поповић истакао је добру сарадњу са локалним властима, истакавши да већина прњаворским мјесних заједница има сличне проблеме.

„Највећи проблем мјесних заједница јесте инфраструктура, јер ако немамо асфалтиране путеве на селу, не можемо да имамо ни добру везу са градом“, нагласио је Поповић и додао да је сарадња предуслов рјешавања свих проблема.

PODIJELI