ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА БОЛЕСЛАВИЕЧКИМ СРЕЗОМ

0
2649

    Делегација Општине Прњавор на челу са потпредсједником Скупштине општине Славком Вујиновићем боравила је протекле седмице у Болеславецу на дводневној Научнoj конференцији међународног карактера под називом „Наша пољска Босна – прошлост, садашњост и будућност“.

Овом приликом потписан је Споразум о сарадњи између Среза Болеславечког и Општине Прњавор, који обухвата најшире дјеловање и сарадњу у области културе, образовања и економије, а тиме су створени и услови за реализацију првог пројекта. Наиме, Министарство за образовање Републике Пољске одобрило је средства у износу од 35.000,00 КМ, за реализацију пројекта едукације 20 дјеце из Прњавора и Градишке, који ће у августу мјесецу боравити 14 дана у образовној колонији у Болеславецу.

Делегација општине Прњавор је посјетила и II Гимназију „Јануша Корчака“ у Болеславецу, која је потписала Споразум о сарадњи са прњаворском Гимназијом и Центром средњих школа „Иво Андрић“, који обухвата размјену ученика и наставног кадра, те сарадњу на заједничким пројектима који би били финансирани из ЕУ фондова за образовање младих. На дводневној конференцији у Болеславецу учествовали су представници највиших органа власти републике Пољске, представници пријатељских градова и општина, те представници из области политике, културе и привреде,  саопштено је из Кабинета начелника општине Прњавор Синише Гатарића.

PODIJELI