ПРИЈЕМ ЗА ЗЛАТНЕ ИНОВАТОРЕ

0
888

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш организовао је данас пријем за ученике Центра средњих школа „Иво Андрић“ који су, предвођени професором Илијом Голићем, освојили прво мјесто на Међународној изложби идеја, иновација и стваралаштва „ИНОСТ младих 2018“. Изум вриједан златне медаље била је соларна машина за сушење воћа.

Професор и ментор Илија Голић захвалио се начелнику Томашу на пријему и награди, истакавши да је прва награда заједнички успјех великог броја ученика, као и Центра средњих школа који је пружио сву потребну подршку.

„Ово је заједнички успјех и много је златних ученика који су заслужни за ово признање“, истакао је Голић.

Члан побједничког тима Драгиша Пакушевски рекао је да му је било велико задовољство радити са професором Голићем, истакавши да су за изум била потребна три мјесеца рада.

„Било је јако напорно и тешко, али све смо успјели завршити на вријеме“, истакао је Пакушевски.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш честитао је професору и ученицима на одличном резултату, додавши да је, захваљујући овом резултату, општина Прњавор представљена у најбољем свијетлу.

„Ово је прави доказ да се у Центру средњих школа „Иво Андрић“ ради квалитетно и да млади људи из ове установе понесу одлично знање“, нагласио је Томаш.

PODIJELI