ПРОМОВИСАНА ЗБИРКА НОВЕЛА „СУСРЕТИ НА РАСКРШЋУ“ ПРЊАВОР

0
439
???????, 21. ????? /????/ - ????????? ? ?????????? ????? ??????? ?????????? ?? ? ???? ??????? ? ???????? ?????? ?????? "??????? ?? ????????".

Књижевник и публициста Ратко Лукенић промовисао је вечерас у Дому културе у Прњавору збирку новела „Сусрети на раскршћу“.

Лукенић каже да је основни мотив за настанак ове збирке била жеља да остави писани траг о родном селу Црквена. „У првом моменту књига изгледа као љубавна прича, али ипак је у првом плану моје родно село, завичај“, каже Лукенић.

Рецензент књиге Ранко Павловић нагласио је да је Лукенић у књигу уврстио три новеле засноване на стварним догађајима и доживљајима. „Кроз њих практично протиче живот онакав какав се иначе одвија, ништа није измишљено. То су новеле писане за читаоца, а не за критику, писане да буду занимљиве, са испрофилисаним ликовима, са занимљивим током приче“, рекао је Павловић.

Он је напоменуо да је Лукенић прије свега пјесник што је видљиво и у овом прозном дјелу, јер се сусреће доста лирских, поетских слика, слика које понекад личе на пјесме у прози.

„Ово је занимљиво штиво. Аутор који се успјешно бавио и новинарством врло вјешто у приповједање стално додаје нове информације чинећи причу занимљивијом. Увјерен сам да ће књига наћи пут до својих читалаца“, рекао је Павловић.

Промоцију су организовали Центар за културу Прњавор, Удружење писаца завичаја из Прњавора и Српски књижевни клуб „Таласи“ Прњавор у поводу обиљежавања 24. марта – Дана општине Прњавор.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here