ПРЊАВОР: „НАША ПРОДАВНИЦА“ ОТВОРИЛА ВРАТА КУПЦИМА

0
812
У Прњавору је данас свечано отворена “Наша продавница” у којој ће свакодневно, за заинтересоване купце и љубитеље домаћих производа, бити изложено и на располагању преко 150 производа, од преко 25 произвођача домаће хране са подручја ове општине.
“Прошло је можда доста времена од идеје до реализације пројекта, али смо водили рачуна о свим детаљима да ово буде на понос и општине Прњавор и људи који овдје излажу. Вјерујем да нико у Прњавору до данас није у потпуности био свјестан шта се код нас све производи” истакао је начелник општине Прњавор, Дарко Томаш.
Све у продавници је резултат рада прњаворских привредника, од производа и намјештаја, изузев расхладне витрине и телевизора.
Овдје је на прави начин исказан и труд и креативност наших произвођача.
“Сматрам да је овакво нешто било потребно Прњавору, да промовишемо све оно шта се ради на подручју наше локалне заједнице јер имамо шта да покажемо и чиме да се похвалимо.Све трошкове продавнице ће сносити Општина Прњавор.
Исто тако новац ће након продаје производа бити исплаћен произвођачима, а од њих се у првих 12 мјесеци неће наплаћивати маржа, као што се то ради у другим градовима” напоменуо је Томаш.
Сваки произвођач да би излагао у продавници мора испуњавати и одређене услове, прије свега морају имати уредну документацију, као што су микробилошка и хемијска анализа производа.
Иако је предност дата промоцији малих произвођача, на полицама „Наше продавнице“ налазе се и одређени производи великих произвођача какви су “Младегс пак”, “Круна продукт” или Месна индустрија “Тривас”.
PODIJELI