ПРЊАВОР: Рок за остваривање права на регресирану нафту 15.11.2014.г.

0
2684

Одјељење за пољопривреду, водопривреду и шумарство обавјештава пољопривредне произвођаче (физичка и правна лица) са подручја општине Прњавор да су у току активности подјеле захтјева за остваривање права на регрес за еуродизел гориво, за извођење јесењих радова у пољопривреди у 2014. години, по списковима достављеним од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.
Право на регресирано дизел гориво остварују пољопривредни произвођачи који су регистровали своја газдинства по новом систему регистрације, за површине које су регистроване као обрадиве у Регистру пољопривредних газдинстава.

images
Максималне количине одобреног дизел горива за цијелу 2014. годину износе:
-150 литара по хектару – за ратарске и повртарске културе,
-120 литара по хектару – за воћњаке и винограде.
Регистровани пољопривредни произвођачи регресирано дизел гориво плаћају одмах приликом куповине, по малопродајној цијени умањеној за износ регреса од 0,60 КМ/литру, стим да укупно одобрене количине могу реализовати у неколико одвојених куповина, али само код једног овлашћеног дистрибутера и у једном малопродајном објекту.
Захтјев за остваривање права на регрес за дизел гориво пољопривредни произвођачи након евидентирања и протоколисања могу преузети у Одјељењу за пољопривреду, водопривреду и шумарство, и приликом прве куповине подносе га уз неовјерену копију личне карте, односно копије ЈИБ-а за правна лица, овлашћеном дистрибутеру по властитом избору на подручју цијеле Републике Српске.
На подручју општине Прњавор пољопривредни произвођачи регресирано дизел гориво могу куповати код сљедећих дистрибутера:
-“НЕСТРО ПЕТРОЛ” – Прњавор,
-“ГАГИ ТРАНС” – Вијака,
-“КРАЈИНА ПЕТРОЛ” – Прњавор,
-“KRISTAL TRADE” – Бензинске станице: Поточани, Лишња, Шибовска, Кремна и Палачковци,
-“ПРОИЗВОДЊА ДУШАНИЋ” – Прњавор,
-“НЕШКОВИЋ” – Прњавор.
Рок за подношење захтјева и преузимање регресираног дизел горива је 15. новембар 2014. године.
За све додатне информације пољопривредни произвођачи могу се обратити у канцеларије одјељења или путем контакт телефона 051/660-860. /opstinaprnjavor.net/

PODIJELI