Прњавор: Традиционални првомајски турнир у гађању летећих мета и прављењу паприкаша

0
755

На стрелишту у Грабик Илови, у организацији ТК “Чечава” одржано је такмичење у гађању летећих мета и прављењу паприкаша.

Такмичење у гађању летећих мета, успјешно се организује поводом 1. маја, већ неколико година заредом, док је ове године по први пут организовано и такмичење у прављењу паприкаша.

Такмичење у гађању “глинених голубова“ окупило је екипе из цијеле Републике Српске, а на стрелиште у Грабик Илови изашао је 31 такмичар. У екипној конкуренцији тријумфовало је ЛУ “Семберија 1” из Бијељине, док је у појединачној конкуренцији побиједио Прњаворчанин Душко Миоданић.

Душко је веома задовољан оствареним резултатом.

– Данас сам гађао одлично. Погодио сам 23 “голуба“ од 25. Морам нагласити да је конкуренција била веома јака. Младен Симић је такође имао 23 поготка, а Стјепановић Миладин је имао 21. Након тога у плеј-офу сам погодио свих шест мета и освојио сам златну медаљу, каже Мијоданић.

Душко Миоданић освојио је прво мјесто на турниру

Радислав Рашо Симеунчевић, власник трговинске радње “Чечава“, био је организатор турнира.

– Турнир се већ традиционално, девету годину заредом, организује поводом 1. маја. Ове године смо по први пут организовали такмичење у прављењу паприкаша. Настојаћемо да из године у годину турнир буде масовнији, а и богатији са такмичарским дисциплинама, истиче Симеунчевић.

На такмичењу у прављењу паприкаша пријавило се пет екипа, а побједнички котлић припремила је екипа ћевабџинице “М&А” из Прњавора.

Било је тешко оцијенити чији је паприкаш најбољи

На стрелишту у Грабик Илови 2016. године организован је Куп Републике Српске у ловном стрељаштву.

PODIJELI