Прњавор- Успјешан састанак са привредницима

0
377

У сали Скупштине општине Прњавор представници локалне власти на челу са начелником Томашем данас су одржали састанак са привредницима  који носи назив „Дан отворених врата”.  Циљ окупљања био је унапређење интеракције између Општинске управе и предузетника, те његовања добрих односа и директног контакта са представницима мале привреде из општине Прњавор.

Привредници су на састанку имали прилику да преставнике локалне власти упознају са проблемима са којима се сусрећу, те да дају одређене приједлоге који би им олакшали пословање.

Власник пекаре Евита у Правору, Душко Божуновић, оцијенио је позитивним кораком данашње дружење привредника и представника општине.

“Надам се да ћемо имати и конкретне резултате, у смислу да се створе позитивни оквири у којима  послујемо. Очекујемо подршку од општине и начелник је рекао да ће нам помоћи. Ја имам петнаест запослених радника и све своје обавезе редовно извршавам и према њима и према држави, а надам се да ћемо и ми привредници удруженим дјеловањем много лакше пословати” казао је Божуновић.

Додао је да је веома тешко пратити све законе којих је много, јер привредници морају да се посвете своме послу, те да је општина у том контексту веома важан партнер малим привредницима.

Горан Дебељак, један од привредника који је присуствовао састанку, похвалио је рад администрације у општини Прњавор, с обзиром да се већ дуже вријеме одржавају  састанци са малим привредницима, те да је добар дио питања који се тичу пословања ријешен.

“Начелник Томаш је изразио вољу да нам помогне у оживљавању удружења и да покушамо да се организујемо по дјелатностима које обављамо” казао је Дебељак.

Састанак са привредницима одржава се једном у три мјесеца, а начелник општине, Дарко Томаш, изразио је увјерење да ће следећи бити много посјећенији.

“Оно на чему ћемо ми предано радити свакако је реализација идеја и отклањање проблема са којима се наши привредници сусрећу у свакодневном пословању” казао је Томаш.

Овај догађај ће резултирати лакшем рјешавању проблема предузетника, отклањању административних и других препрека за њихово пословање и унапређењу оквирних услова за пословање предузетника. М.Попадић.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here