Русија укида емитовање реклама недјељом?

0
1168

У руској Думи предложен је нацрт закона којим би се забранило емитовање реклама на телевизији и радију недјељом од шест ујутру до поноћи, преносе медији.

У објашњењу се наводи да је недјеља дан када би људи требало да се одмарају, да имају могућност да гледају филмове и емисије, а да их нико не прекида агресивним рекламама.

“Све те рекламе људе подсјећају на проблеме, болести са којима се човјечанство сусреће и једноставно их иритирају”, рекао је посланик и члан партије ЛДПР Игор Лебедев, један од аутора текста закона, преноси Спутњик.

Поред тога, један од аргумената за укидање реклама недјељом је и тај да дјеца тог дана далеко више гледају телевизију него што је то случај радним данима.

“Викендима дјеца укључују телевизију и радио чим се пробуде. Како је већ познато, свијест код деце се формира док су мали, баш зато су управо најмлађи најизложенији утицају реклама, који није увек позитиван”, додаје се у тексту.

Аутори закона су се такође позвали и на истраживање које је недавно спроведено у Русији, у којем се наводи да више од 80 одсто грађана Руске Федерације сматра да рекламе на телевизији одузимају превише времена.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here