Русија укида емитовање реклама недјељом?

0
1703

У руској Думи предложен је нацрт закона којим би се забранило емитовање реклама на телевизији и радију недјељом од шест ујутру до поноћи, преносе медији.

У објашњењу се наводи да је недјеља дан када би људи требало да се одмарају, да имају могућност да гледају филмове и емисије, а да их нико не прекида агресивним рекламама.

“Све те рекламе људе подсјећају на проблеме, болести са којима се човјечанство сусреће и једноставно их иритирају”, рекао је посланик и члан партије ЛДПР Игор Лебедев, један од аутора текста закона, преноси Спутњик.

Поред тога, један од аргумената за укидање реклама недјељом је и тај да дјеца тог дана далеко више гледају телевизију него што је то случај радним данима.

“Викендима дјеца укључују телевизију и радио чим се пробуде. Како је већ познато, свијест код деце се формира док су мали, баш зато су управо најмлађи најизложенији утицају реклама, који није увек позитиван”, додаје се у тексту.

Аутори закона су се такође позвали и на истраживање које је недавно спроведено у Русији, у којем се наводи да више од 80 одсто грађана Руске Федерације сматра да рекламе на телевизији одузимају превише времена.

PODIJELI