САСТАНАК ТОМАША И КОВАЧЕВИЋА У ПРЊАВОРУ

0
882


Директор “Аеродрома Републике Српске“ Душко Ковачевић рекао је данас у Прњавору да се од летова са бањалучког аеродрома према Белгији и Њемачкој од ове јесени очекују велики позитивни ефекти како за само предузеће тако и за привреду, туризам и угоститељство.

Ковачевић је након састанка са начелником општине Прњавор Дарком Томашем рекао да ће први лет из Бањалуке бити према Бриселу, што ће људима из Републике Српске омогућити много лакшу путну комуникацију са институцијама ЕУ и тамошњим представништвима.

“У овом тренутку имамо двије дестинације – Брисел и Мемингем, два пута седмично. Дестинација Мемингем је, такође, изузетно значајна јер се налази на само 100 километара од Минхена или 150 километара од Цириха, гдје живи велики број људи са наших подручја. Успостављањем ове линије биће им омогућено да лакше путују“ , рекао је Ковачевић.

Он је нагласио да циљ “Аеродрома Републике Српске“ није да се остане само на ове двије дестинације него да се аеродром развија и успостави што више летова.

“Наше су поцјене да би само са ове двије линије у идућој години требали имати 50 хиљада до 60 хиљада путника, што је за 3 до 4 пута више у односу на прошлу годину“ , рекао је Ковачевић.

Ковачевић је подсјетио да је од ступања на дужност вршиоца дужности директора посјетио цијели регион, гдје је имао сусрете са начелницима и градоначелницима, с циљем да их упозна са плановима предузећа, у ком правцу ће се развијати аеродром и да чује повратно мишљење о улози локалних заједница у цијелом процесу развоја аеродрома.

“На данашњем састанку смо дошли до закључка да је од великог значаја што у непосредној близини Прњавора имамо један међународни аеродром, посебно имајући у виду да ћемо имати неколико летова према дестинацијама у Европи што је важно и за Прњавор и за цијели регион“ , рекао је он.
Начелник општине Прњавор Дарко Томаш изразио је задовољство што ће од краја октобра бити успостављене линије према Белгији и Њемачкој.

“Увјерен сам да ће аеродром бити више мјесто доласка људа, а не њиховог одласка“ , рекао је Томаш.
Томаш је подсјетио да је велики број људи из Прњавора на привременом раду у иностранству, због чега ће, посебно линија за Њемачку сигурно бити начин како лакше да долазе у завичај.

“Успостављање ових линија важна је и порука будућим инвеститорима да је Републике Српска добро мјесто за улагање, да се поред аутопутева успостављају и авио линије, да ће сви имати лакшу комуникацију и приступ“ , рекао је Томаш.

СРНА, Т.С.

PODIJELI