Слава Војске Републике Српске, централна прослава у Мркоњић Граду

0
504

Војска Републике Српске прославља крсну славу – Видовдан.

Централна прослава Видовдана, биће одржана код Манастира Медна у Мркоњић Граду.

Обиљежавање Видовдана, који организује Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук почеће Светом ерхијерејском литургијом и парастосом српским војницима погинулим од Косовског боја до данас.

Очекује се присуство највиших представника институција политичког и јавног живота Републике Српске, удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, као и народа овог краја.

Видовдан је крсна слава и ове јединице која баштини традицију Војске Републике Српске и његује културно-историјско насљеђе српског народа.

Предсједница Владе Српске Жељка Цвијановић честитала је Трећем пјешадијском /Република Српска/ пуку Видовдан – крсну славу Војске Републике Српске, уз увјерење да ћемо и у будућности наставити да његујемо традицију, част и понос, а сваку наредну прославу дочекивати у још бољој и снажнијој Републици Српској.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић у честитки наводи да је ово прилика да се сјетимо храбрости и одлучности Војске Републике Српске и да одамо почаст борцима који су дали живот за одбрану слободе српског народа.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here